A parkolók lezárásával próbálják megfékezni a húsvéti rohamot Balatonfüreden

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Húsvét előtt, a koronavírusjárvány terjedését megfékezendő Balatonfüred önkormányzata több korlátozást léptetett életbe. Lezárják a város frekventált parkolóit - a 71-es főúttól a tó felé eső összes parkolót, ahol a városba érkező látogatók jellemzően parkolni szoktak.

Útlezárásokkal is készülnek, csütörtök déltől kedd reggel 8 óráig tilos behajtani a Jókai utcába a Kerek templom és a Süllő utca között. A közeli Táncsics és Szabadság utcákba is csak félforgalom hajthat be.

Lezárják a város két nagy strandját, az Esterházyt és a Kisfaludyt is. A hosszú hétvégén a város közterületein fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat, hogy segítsenek a korlátozások betartásában.

"A korlátozások egyértelműek, a jelenlegi időszak nem a kirándulások ideje, továbbra is csak indokolt esetben hagyjuk el az otthonunkat" - nyilatkozta az intézkedésekről Bóka István, a város polgármestere. (Via Balatonfüred.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér