A parkolók lezárásával próbálják megfékezni a húsvéti rohamot Balatonfüreden

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Húsvét előtt, a koronavírusjárvány terjedését megfékezendő Balatonfüred önkormányzata több korlátozást léptetett életbe. Lezárják a város frekventált parkolóit - a 71-es főúttól a tó felé eső összes parkolót, ahol a városba érkező látogatók jellemzően parkolni szoktak.

Útlezárásokkal is készülnek, csütörtök déltől kedd reggel 8 óráig tilos behajtani a Jókai utcába a Kerek templom és a Süllő utca között. A közeli Táncsics és Szabadság utcákba is csak félforgalom hajthat be.

Lezárják a város két nagy strandját, az Esterházyt és a Kisfaludyt is. A hosszú hétvégén a város közterületein fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat, hogy segítsenek a korlátozások betartásában.

"A korlátozások egyértelműek, a jelenlegi időszak nem a kirándulások ideje, továbbra is csak indokolt esetben hagyjuk el az otthonunkat" - nyilatkozta az intézkedésekről Bóka István, a város polgármestere. (Via Balatonfüred.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!