A parkolók lezárásával próbálják megfékezni a húsvéti rohamot Balatonfüreden

Húsvét előtt, a koronavírusjárvány terjedését megfékezendő Balatonfüred önkormányzata több korlátozást léptetett életbe. Lezárják a város frekventált parkolóit - a 71-es főúttól a tó felé eső összes parkolót, ahol a városba érkező látogatók jellemzően parkolni szoktak.

Útlezárásokkal is készülnek, csütörtök déltől kedd reggel 8 óráig tilos behajtani a Jókai utcába a Kerek templom és a Süllő utca között. A közeli Táncsics és Szabadság utcákba is csak félforgalom hajthat be.

Lezárják a város két nagy strandját, az Esterházyt és a Kisfaludyt is. A hosszú hétvégén a város közterületein fokozott rendőri jelenlétet kért az önkormányzat, hogy segítsenek a korlátozások betartásában.

"A korlátozások egyértelműek, a jelenlegi időszak nem a kirándulások ideje, továbbra is csak indokolt esetben hagyjuk el az otthonunkat" - nyilatkozta az intézkedésekről Bóka István, a város polgármestere. (Via Balatonfüred.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.