A teljes magyar felnőtt népesség hét százaléka vesztette el már a munkáját a járvány alatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Magyarország teljes felnőtt lakosságának hét százaléka vesztette el a munkáját a koronavírusjárvány miatt, derült ki az Ipsos legfrissebb reprezentatív felméréséből. Vizsgálataik szerint legnagyobb arányban az alapfokú képzettségűeket sújtotta a válság, körükben 13 százalék vesztette el mostanra a munkáját.

A munkájukat elvesztők körében felülreprezentáltak a nők - 13 százalékban vesztették munkájukat, illetve a legfeljebb középfokú végzettségűek és a családosok - ez a két csoport 10-10 százalékban érintett.

Az Ipsos adataiban is megmutatkozik, hogy a közösségi távolságtartás, az otthonról dolgozás leginkább a felsőfokú végzettségűek kiváltsága. Míg az alapfokú végzettségűeknek csupán 8 százaléka dolgozik részben vagy teljesen otthonról, a diplomások abszolút többsége, 51 százaléka otthonról dolgozik már. Az alapfokú és középfokú végzettségűek többsége (50, illetve 43 százaléka) ugyanúgy bejár a munkahelyére, mint a járvány előtt. Így jelenleg az ország munkavállalóinak 40 százaléka még mindig bejár a munkahelyére, 21 százalékuknál most változik a munkarend, 31 százalék dolgozik otthonról.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér