Azonosították Robert Kennedy unokájának és dédunokájának holttestét

Azonosították a múlt csütörtökön eltűnt, negyvenéves Maeve Kennedy Townsend McKean és nyolcéves fia, Gideon holttestét az amerikai hatóságok. Az anya és fia a múlt csütörtökön indult kenutúrára a Chesapeake-öbölben Maryland államban, de hajójuk a magas hullámokban felfordult.

Maeve Kennedy Townsend McKean (középen) férjével és gyermekeivel. Gideon jobbról a második.Fotó: MIKE PONT/AFP

Holttestüket kedden és szerdán találták meg.

Maeve Kennedy townsend McKean a néhai amerikai igazságügyi miniszter, John F. Kennedy elnök öccse, Robert Kennedy unokája volt. Édesanyja, Kathleen Kennedy Townsend Robert Kennedy egyik lánya, Maryland egykori alkormányzója volt.

Özvegye, David McKean elbeszélése szerint neje és fia egy a vízbe pottyant labda után indultak az öböl egy, házukhoz közeli torkolatában a vízbe, de a nagy hullámok kisodorták őket a nyílt vízre. Bár egy járókelő észrevette őket, és riasztotta a rendőrséget, azok már nem értek oda időben. A kenu eltűnt a hullámokban. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.