Baltával verték agyon apát és fiát Nagykőrösön

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A rendőrség légi felvétele a leégett házról, ahol a két áldozat holttestét találták.Fotó: Police.hu - közkincs

Baltával ölt meg két embert egy 18 éves román állampolgár Nagykőrösön, hogy megszerezze vagyonukat, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Közleményük szerint az állástalan, alkalmi munkából élő férfi a múlt kedden bement az áldozatok udvarára, cigarettát kért tőlük, majd felajánlotta, hogy segít fát vágni. Munka közben a mellette álló 17 éves fiú azt mondta neki, hogy apjával együtt tele vannak pénzzel, ezért a gyanúsított baltával fejbe vágta, elvette tőle mobiltelefonját, majd a házba ment, ahol a fiú 51 éves apját is fejbe vágta. A férfi nem talált pénz, ezért a telefonnal elhagyta a helyszínt.

A kettős gyilkosságról másnap az áldozatok egyik családtagja tett bejelentést a rendőrségen. A bejelentés szerint a ház is leégett.

A nyomozás eredményeként a rendőrök kedden gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves román állampolgárt, aki beismerte a kettős gyilkosságot, de a valószínűleg a nyomok eltüntetésére gyújtott tűzről nem beszélt.

A rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat, kezdeményezték a letartóztatását is. (Via MTI, Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér