Bezárták a hongkongi állatkertet és a pandák rögtön párosodni kezdtek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tíz évnyi sikertelen próbálkozás után, végre maguktól párosodott Ying Ying és Le Le, a két 14 éves panda a hong kongi állatkertben, amit a koronavírus miatt bezártak.

A látogatók hiánya akkora nyugalmat generált, hogy a pandák kedvet kaphattak a fajfenntartáshoz, teljesen megváltozott a viselkedésük.

„Március végétől Ying Ying több időt töltött a vízben játszva, míg Le Le illatjeleket hagyott élőhelye körül, és Ying Ying illatát kutatta” - írja az állatkert a közleményében. 

A párosodás azért is olyan nagy szó, mert így sokkal nagyobb esély van arra, hogy a románcból pandabébi születik, mintha mesterséges úton termékenyítették volna meg a nőstényt.  

(via hvg.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót