Bezárták a hongkongi állatkertet és a pandák rögtön párosodni kezdtek

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tíz évnyi sikertelen próbálkozás után, végre maguktól párosodott Ying Ying és Le Le, a két 14 éves panda a hong kongi állatkertben, amit a koronavírus miatt bezártak.

A látogatók hiánya akkora nyugalmat generált, hogy a pandák kedvet kaphattak a fajfenntartáshoz, teljesen megváltozott a viselkedésük.

„Március végétől Ying Ying több időt töltött a vízben játszva, míg Le Le illatjeleket hagyott élőhelye körül, és Ying Ying illatát kutatta” - írja az állatkert a közleményében. 

A párosodás azért is olyan nagy szó, mert így sokkal nagyobb esély van arra, hogy a románcból pandabébi születik, mintha mesterséges úton termékenyítették volna meg a nőstényt.  

(via hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér