Könyörögve kérik, hogy senki se látogasson ki húsvétkor a Római-partra

politika
2020 április 09., 07:18

Közleményben kéri az óbudai önkormányzat, hogy a hétvégén a jó idő és a húsvéti ünnepek ellenére se árasszák el emberek a főváros egyik népszerű turistahelyszínét, a Római-partot. "Megértjük azokat, akiket rabul ejt e terület szépsége, a Duna közelsége. Most mégis arra kérünk mindenkit, a hosszú hétvégén ne látogassanak el hozzánk" - írták.

Mint írták, az önkormányzatnak nincs jogosultsága lezárni a Római-partot, pedig ha tehetnék, megtennék. Így viszont csak "az emberek józan belátásában" bízva kérni tudják, hogy mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat. "Ezek a szabályok értünk vannak!" - írták.

Beszámolójuk szerint a múlt hétvége tapasztalatai azt mutatták, hogy a korlátozások ellenére is tömegek látogatnak ki a partra. "Ez veszélyes, mert lehetőséget ad a megfertőződésre, a vírus továbbadására" - írták, és jelezték, hogy fokozott rendőri jelenlétet kérnek a korlátozások betartatása érdekében.

Közleményükben külön is elismétlik a legalapvetőbb szabályokat: hogy senki se csoportosuljon, ne tömörüljenek az emberek, tartsanak egymás közt legalább másfél méter távolságot. "Egyre nő a megbetegedések száma, kérjük ne kockáztassák se saját maguk, se mások egészségét!" - írták szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükben.