Könyörögve kérik, hogy senki se látogasson ki húsvétkor a Római-partra

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közleményben kéri az óbudai önkormányzat, hogy a hétvégén a jó idő és a húsvéti ünnepek ellenére se árasszák el emberek a főváros egyik népszerű turistahelyszínét, a Római-partot. "Megértjük azokat, akiket rabul ejt e terület szépsége, a Duna közelsége. Most mégis arra kérünk mindenkit, a hosszú hétvégén ne látogassanak el hozzánk" - írták.

Mint írták, az önkormányzatnak nincs jogosultsága lezárni a Római-partot, pedig ha tehetnék, megtennék. Így viszont csak "az emberek józan belátásában" bízva kérni tudják, hogy mindenki tartsa be a kijárási korlátozásokat. "Ezek a szabályok értünk vannak!" - írták.

Beszámolójuk szerint a múlt hétvége tapasztalatai azt mutatták, hogy a korlátozások ellenére is tömegek látogatnak ki a partra. "Ez veszélyes, mert lehetőséget ad a megfertőződésre, a vírus továbbadására" - írták, és jelezték, hogy fokozott rendőri jelenlétet kérnek a korlátozások betartatása érdekében.

Közleményükben külön is elismétlik a legalapvetőbb szabályokat: hogy senki se csoportosuljon, ne tömörüljenek az emberek, tartsanak egymás közt legalább másfél méter távolságot. "Egyre nő a megbetegedések száma, kérjük ne kockáztassák se saját maguk, se mások egészségét!" - írták szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményükben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér