Nyolcan haltak meg a járványban az elmúlt 24 órában Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Többségében idős emberek" estek áldozatául a koronavírusjárványnak az elmúlt 24 órában, írja hivatalos tájékoztató oldalán a kormány. Beszámolójuk szerint nyolc ember vesztette életét szerdán a járványban, köztük egy 48 éves is. Ezzel a járvány halálos áldozatainak hivatalosan nyilvántartott száma 66-ra nőtt.

A betegség hivatalos halálozási rátája:

A valóságban a hivatalosnál magasabb a fertőzöttek száma, vagyis a 100 fertőzőttből nem hal meg majdnem minden hetedik. De így is magas ez a szám. 

Hivatalosan 85 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a hivatalos nyilvántartás szerint 980 fertőzöttje volt eddig összesen a járványnak Magyarországon. 

Az új, hivatalosan igazolt fertőzöttek számának napi növekedése:

Közülük ezidáig 96-an gyógyultak fel, ez két újabb gyógyultat jelent a szerda reggeli adatokhoz képest.

A tesztek száma napi bontásban.

Azt a hivatalos tájékoztatóoldalon is közlik, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér