Olaszországban ismét emelkedett a napi halálesetek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt 24 órában ismét nőtt az új fertőzöttek és a halálesetek száma Olaszországban.

Az olasz Polgári Védelmi Hivatal legfrissebb, csütörtök esti adati szerint egy nap alatt a Covid-19 járvány okozta szövődményekbe újabb 610 ember halt meg, míg előző nap 542. A járvány kezdete óta 18 279 ember halt meg.

Az új igazolt fertőzöttek száma - a haláleseteket és a gyógyultakat is beszámítva - csütörtök estig 4020-re emelkedett az előző napi 3836-ról, így a járvány kezdete óta összesen 143 626 embert fertőzött meg a SARS-CoV-2 nevű vírus. A gyógyultak száma 28 470 volt az előző napi 26 491 után. 

Csütörtökön 3605 embert ápoltak intenzív osztályon, a szerdai 3693 után, a hatodik napja tartó csökkenés némi jó hírt jelent az új fertőzöttek és a halálesetek számának növekedése ellenére.

Az olasz Sebészek és Fogorvosok Nemzeti Szövetsége (FNOMCeO) nevű szakmai szövetség adatai szerint csütörtökig mintegy száz orvos halt meg az új koronavírus-fertőzésben.

„Nem engedhetjük meg, hogy az orvosainkat, az egészségügyi dolgozóinkat puszta kézzel küldjék a vírus ellen harcolni” - írta honlapján a szövetség elnöke, Fillippo Anelli.

Közel harminc ápoló és segédápoló is elhunyt a COVID-19 járványban. A Legfelsőbb Egészségügyi Intézet (ISS) nevű állami intézmény szerint a fertőzöttek mintegy 10 százaléka egészségügyi dolgozó.

Az ápolók országos szakszervezete szerint az ápolók között a legmagasabb, 52 százalékos a pozitív teszteredményt mutató egészségügyi dolgozók aránya. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér