Orbán: A kijárási korlátozásokat határozatlan időre meghosszabbítjuk

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtök délután Orbán Viktor a Facebook-oldalán bejelentette: az egész országban érvényben lévő kijárási korlátozásokat határozatlan időre meghosszabbítják.

Hetente fognak mérlegelni és dönteni a további hosszabbításokról.

A miniszterelnök azt mondta, a húsvéti hosszú hétvégére különleges lehetőséget adnak a polgármestereknek: hétfő 24 óráig saját további szigorító intézkedéseket hozhatnak. Számos településen lesznek is korlátozások. Orbán mindenkitől azt kéri:

  • a korlátozó szabályokat tartsák be, 
  • kerüljék a csoportos összejöveteleket, 
  • tartsák a távolságot a közterületeke, 
  • és fokozottan figyeljünk az idősekre 

„Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz” - mondta a videóban a miniszterelnök.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó