Ötezer éve a díszített strucctojás menő luxuscikknek számított

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ötezer éve luxuscikknek számítottak a díszített strucctojások, amikkel széles körben kereskedtek a Földközi-tenger déli partvidékén. Az egykor Észak-Afrikában és a Földközi-tenger keleti medencéjében őshonos mediterrán strucc tojásaival a régészeti kutatások eredményei alapján az egész régióban kereskedtek.

A tojások értékét növelte, hogy vad struccoktól kellett ellopni, ami veszélyes vállalkozás volt, illetve hogy a díszítés előtt ki kellett szárítani, vagyis hosszú időn át biztonságban kellett tárolni azokat.

"A dekorált strucctojások készítésének teljes folyamata sokkal összetettebb, mint ahogyan azt elképzeltük" - mondta a kutatást vezető Tamar Hodos. "Ami minket leginkább meglepett, az az, hogy mindkét térség (észak-Afrika és a Közel-Kelet) tojása a másikban is megtalálható volt, ami kiterjedt kereskedelmi utakra utal" - mondta. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér