Világszerte másfélmillió embernél azonosították a koronavírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtök estére meghaladta a másfélmilliót a koronavírus által fertőzöttek száma világszerte, a haláleseteké pedig a 90 ezret. 

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a járvány európai gócában, Olaszországban ismét emelkedett az új megbetegedések és a halálesetek száma. Összesen több mint 143 ezer fertőzöttet azonosítottak eddig, és 18 ezer elhunytról tudni. 

Spanyolországban csökkent az egy nap alatt azonosított halálesetek száma (683), ami április 2-án még 950 volt, az elmúlt két napban 743, illetve 757. Összesen 15 ezren vesztették életüket a járvánnyal összefüggésben. Az El País szerint csökkent a nap fertőzésszám is (5756), szerdán ez még 6180 volt. Spanyolországban több mint 150 ezer koronavírusos fertőzöttet azonosítottak eddig. 

Ellenállunk, hirdeti egy spanyolországi erkélyFotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Franciaországban 86 ezer regisztrált fertőzésnél tartanak, ami négyezerrel több a tegnapi adatnál. A járvány kezdete óta 23200 embert engedtek ki a kórházból, írja a Le Monde. Az elmúlt 24 órában 424-en haltak meg a fertőzéssel összefüggésben, az elhunytak száma így összesen 12 ezer. Közülük több, mint négyezren idősotthonban vesztették életüket. Ugyanakkor reményre adhat okot, hogy az elmúlt 24 órában most először több ember hagyhatta el az intenzív osztályt, mint ahány beteget beszállítottak.

Nagy-Britanniában Boris Johnson miniszterelnök elhagyta az intenzív osztályt, a Downing Street közleménye szerint nagyszerű hangulatban van. Csütörtökig 881 új halálesetet jelentettek, az előző napi 938 után. Eddig 7978-an haltak meg, és több mint 65 ezer embernek lett pozitív a tesztje. 

Belgiumban 1580-nal emelkedett a fertőzöttek száma, valamint 283-an haltak meg egy nap alatt. Hollandiában újabb 1102 ember esetében lett pozitív a vírusteszt eredménye, ahol átlépve a húszezret, 20 682 igazolt fertőzöttről érkezett már jelentés. Luxemburgban háromezer fölé emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, írja az MTI.

Lengyelországban elrendelték a szájmaszk viselését, elhalasztották az érettségi vizsgákat, és meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat is.  Az országban csütörtök reggelig 5341-re nőtt a kimutatott fertőzések száma, eddig összesen 164 beteg hunyt el.

Csehországban eddig 104 ember halt meg, míg a gyógyultak száma 243-ra emelkedett. Az összes fertőzött száma 5312. Az elmúlt 24 órában 441 új esettel 5202-re emelkedett a romániai fertőzöttek száma. Újabb húsz halálesetet jegyeztek, és ezzel 229-re emelkedett a vírusnak tulajdonított elhalálozások száma.119-cel növekedett az elmúlt napon a gyógyultnak nyilvánítottak száma. A járvány kezdete óta 647 fertőzött személy hagyhatta el gyógyultan a kórházat.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó