Teljes települészárak: Nagymarost húsvétra teljesen lezárják a nem helyi lakosok elől, Zebegényt és Nagykovácsit is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagymaros húsvéti hazai turistarohamtól tartó polgármestere frissen kapott felhatalmazását kihasználva az ország legszigorúbb településlezárását rendelte el ma, vagyis pénteken reggel 8-tól hétfőn este 8 óráig. A határozat szerint ugyanis a parkolókon kívül a város összes bel- és külterületi útját is lezárja a turistaforgalom elől, vagyis a négy húsvéti nap alatt csak az hajthat be Nagymarosra, aki helyi lakos, igazolt telektulajdonos, áruszállító vagy ott dolgozik.

Még azt az utat is lezárják, ami a kisváros fölötti hegyoldalban található Törökmező turistaház-kalandparkhoz vezet.

A kitiltást közterületesek, rendőrök, polgárőrök és a mezőőr együtt fogják érvényesíteni, úgyhogy aki ott szeretett volna lazulni, az változtassa meg a terveit!

Íme a helyi rendelet:

Update:

Ugyanilyen szigorú, nagyon hasonló lezárásról határozott Nagymarossal nagyjából egyszerre a vele szomszédos Zebegény polgármestere és Nagykovácsi első embere is. Így ezekre a településekre se menjen húsvétkor senki!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér