Teljes települészárak: Nagymarost húsvétra teljesen lezárják a nem helyi lakosok elől, Zebegényt és Nagykovácsit is

Nagymaros húsvéti hazai turistarohamtól tartó polgármestere frissen kapott felhatalmazását kihasználva az ország legszigorúbb településlezárását rendelte el ma, vagyis pénteken reggel 8-tól hétfőn este 8 óráig. A határozat szerint ugyanis a parkolókon kívül a város összes bel- és külterületi útját is lezárja a turistaforgalom elől, vagyis a négy húsvéti nap alatt csak az hajthat be Nagymarosra, aki helyi lakos, igazolt telektulajdonos, áruszállító vagy ott dolgozik.

Még azt az utat is lezárják, ami a kisváros fölötti hegyoldalban található Törökmező turistaház-kalandparkhoz vezet.

A kitiltást közterületesek, rendőrök, polgárőrök és a mezőőr együtt fogják érvényesíteni, úgyhogy aki ott szeretett volna lazulni, az változtassa meg a terveit!

Íme a helyi rendelet:

Update:

Ugyanilyen szigorú, nagyon hasonló lezárásról határozott Nagymarossal nagyjából egyszerre a vele szomszédos Zebegény polgármestere és Nagykovácsi első embere is. Így ezekre a településekre se menjen húsvétkor senki!

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.