Négyen fertőződtek meg a borsodnádasdi idősotthonban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A borsodi település polgármestere, Kormos Krisztián az önkormányzat oldalán közölte hivatalos, de teljesen hiteles forrásra hivatkozva, hogy  a településen lévő, de nem az önkormányzat által fenntartott intézményben 

újabb három fő ellátott tesztje lett pozitív, ezáltal az ott lakók közül már négyen fertőződtek meg koronavírussal”.

A fertőzött időskorúak kórházban vannak - állapotuk jónak mondható. A Szociális Ágazati Portál adatai szerint az állami fenntartású idősotthon 45 férőhelyes. 

A polgármester hozzátette, hogy minden ellátotton és gondozón tesztet végeztek, melynek eredménye még nem ismert, várhatóan szombaton lesz információ azokról. A megbetegedések miatt a polgármester szombattól hétfő estig kijárási korlátozásokat vezettek be a településen. A polgármester szerint nem zárható ki, hogy a vírus a település más részén is jelen van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér