100 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, 14-en hunytak el

Több 444 videó?
Szeretném

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1410 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu, a kormány hivatalos járványügyi tájékoztatóoldala.

A bejegyzés szerint az elmúlt 24 órában elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg, ezzel pedig összesen 99 főre emelkedett az elhunytak száma.

118 fő időközben gyógyultan távozott a kórházból. A tájékoztatásban szerepel, hogy a  Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak (ez nem nőtt tegnap óta), és közülük 8-an hunytak el.

A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy a regisztráltak számánál jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

„A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött” - írják.