Egy videó arról, ahogy egy sirály egészben lenyel egy élő nyulat

A leginkább puffinjairól nevezetes walesi Skomer-szigeten filmezték le, ahogy egy jól megtermett sirály nem kevés nyeldeklés árán, de végül sikeresen legyűri a torkán áldozatát, aztán kicsit fészkelődik a hasában a nyúllal. 

A környezetvédelmi hatóság szerint ez bizony elő szokott fordulni - írja a Wales online, de hiába nem kirívó eset, a videó pont olyan, ahogy ezek alapján el lehet képzelni, úgyhogy nem mindenkinek ajánlom.

Tavaly az az eset futott nagyot a brit médiában, hogy egy család kedvenc csivaváját ragadta el egy sirály. Akkor Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője azt mondta

„A sirályok mindent megesznek, dögevők is. Azt eszik, amit találnak, a legnagyobb, közel sas termetű sirályok könnyedén képesek akár egyben lenyelni egy süldő nyulat is.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.