Lezárták Dobogókőt a kirándulók előtt

Egészségügy
2020 április 12., 12:17

A nem helyi lakosoknak Peller Márton polgármester megtiltotta a parkolást, a sportolást és a túrázást is Pilisszentkereszt, és azon belül Dobogókő területén. 

A polgármester élt azzal a jogkörrel, amelyet a kormány ruházott a húsvéti hétvége idejére a polgármestereknek, akiknek lehetőségük nyílt saját helyigazgatásuk területén szigorúbb rendelkezéseket hozni. 

Peller természetesen a koronavírus-járvány terjedésének lassításával magyarázta meg az intézkedést.

„...Pilisszentkereszten és Dobogókőn kizárólag a helyben lakók végezhetnek a kijárási korlátozás alatt engedélyezett egyéni szabadidős sporttevékenységet, illetve szabadidős célú gyaloglást, parkolni pedig csak olyan autókkal lehet, amely után Pilisszentkereszten fizették meg a gépjárműadót, vagy tulajdonosa, üzembentartója szintén helyi lakos, vagy ingatlantulajdonos” - idézi az MTI a polgármester a közleményét. 

A hírügynökség jelentése szerint Pilisszentászlón hasonló intézkedést vezetett be Tóth Attila polgármester is. A hétvégére Nagykovácsit, Zebegényt és részben Szentendrét is lezárták, de a főpolgármester döntése értelmében nem megközelíthető a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part sem.