Meghalt Stirling Moss, a legendás autóversenyző

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fangio és Moss, 1991Fotó: MATTHIAS ERNERT/DPA/AFP

Kilencvenéves korában elhunyt Stirling Moss, a közkedvelt brit autóversenyző. Az ötszörös világbajnok argentin Juan Manuel Fangio csapattársaként a londoni sportember 16 nagydíjat nyert meg 1951 és 1961 között, és négyszer lett második a vb-pontversenyben. 

A sportágban a legnagyobb olyan pilótának tartják, aki sosem lett világbajnok.

1961-ben az év sportolójának választották, egy évre rá azonban egy majdnem végzetes autóbaleset után otthagyta a Formula-1-et. Történelmi futamokon továbbra is indult, egészen 81 éves koráig. Az autósportért végzett munkájáért 2000-ben a királynő lovaggá ütötte.

A balesetFotó: STF/AFP

Tíz éve azzal került az újságokba, hogy belezuhant saját házának a liftaknájába, minek következtében mindkét bokája, továbbá több lábcsontja is eltörött, ezenkívül a gerince is megsérült.

Itt egy rövid videó a karrierjéről:

(Guardian, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér