Németországban már több a gyógyult mint a fertőzött

külföld
2020 április 12., 09:34
Német rendőr igazoltat egy maszkos járókelőt a berlini Brandenburgi kapu árnyékában 2020. április 6-án
photo_camera Német rendőr igazoltat egy maszkos járókelőt a berlini Brandenburgi kapu árnyékában 2020. április 6-án Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

120 479 esetben igazoltak koronavírus-fertőzést Németországban a Robert Koch országos járványügyi intézet hivatalos statisztikája szerint - adta hírül a Reuters hírügynökség és az MTI is. Németországban 2673 halálos áldozata volt ezidáig a koronavírus okozta Covid-19 betegségnek, és szombatról vasárnapra 2821 új esetet regisztráltak a német járványügyi szakemberek. 129-en haltak meg ezidő alatt. 

A legérdekesebb szám, illetve becslés, amit a Robet Koch intézet kiadott, az az, hogy az igazolt fertőzöttek közül 60 200-an már ki is gyógyultak a betegségből, és nem is hordozzák a vírust. Azaz Németországban már több a gyógyult, mint a fertőzött. 

Fontos ugyanakkor, hogy csak becslésről van szó, mert a vírus kimúlásáról, a gyógyulásról hivatalos statisztikát nem vezetnek a kórházak, azt nem kell jelenteni az egészségügyben. 

Németországban a vírus terjedés lassulni látszik: az egy nap alatt regisztrált 2821 beteg azt jelenti, hogy alig 2,4 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma, ami a legalacsonyabb növekedés február vége óta.

A Robert Koch adatait torzíthatja, írja az MTI, hogy kizárólag a tartományi hatóságok hivatalos úton továbbított adatait használják, és az eddigi tapasztalatok szerint hétvégén nem minden tartományból érkezik be valamennyi adat. Az amerikai Johns Hopkins Egyetem (JHE) szakértői szerinte emiatt valamivel több beteg van, mint amit a járványügy kimutat, és a gyógyultak száma még nem haladta meg a betegekét.