A Pesti úti idősotthon orvosa is karanténba került

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Covid-19 gyanújával 14 napos otthoni járványügyi zárlat alá került a Pesti úti idősek otthonának intézményi orvosa, írja a 24.hu egy, a birtokukba került levél alapján, amit cikkük szerint a X. kerületi tisztifőorvos küldött az idősotthon vezetőjének. A levél valódiságát több forrásuk is megerősítette, többek közt az intézményt fenntartó Fővárosi Önkormányzat sajtóirodája is.

A levél alapján az április 26-ig karanténba került háziorvos helyére másik orvot kellett találni, hogy megoldható maradjon a gondozottak folyamatos orvosi ellátása az otthonban. A fenntartó önkormányzat és az intézményvezető a lap értesülései szerint már talált is helyettest, aki hétfőn délelőtt fel is vette már a munkát.

A Pesti úti idősek otthonában már 150-nél is több igazolt fertőzöttet tartanak nyilván, közülük nyolcan már bele is haltak a betegségbe.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!