Csoportos pert kezdeményeztek a McDonald's ellen Floridában a szexuális zaklatások miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csoportosan nyújtottak be keresetet pénteken Chicagóban a McDonald's ellen a cég saját tulajdonú floridai éttermeinek dolgozói. Keresetük szerint ezekben az éttermekben állandó szexuális zaklatásnak voltak kitéve a nők, akiket vádjaik szerint fogdostak, fizikailag bántalmaztak, és rendszeresen verbálisan is zaklattak.

A McDonald's közleményben reagált, a cég állítása szerint a vádakat azonnal kivizsgálták, amint értesültek róla, és minden további új gyanúsítást is ki fognak vizsgálni.

A több mint száz floridai McDonald'sban dolgozók nevében keresetet benyújtó Jamelia Fairley és Ashley Reddick összességében félmilliárd dollár kártérítést, ezen felül további büntetőkártérítést követel az áldozatoknak. Vádjaik szerint a McDonald's nem gondoskodott szexuális zaklatás elleni képzésekről, és az is előfordult, hogy a zaklatókat szimplán csak egy másik étterembe helyezték át, ahol azok folytathatták a nők zaklatását.

Reddick 2015-18 között dolgozott a McDonald's egyik sanfordi éttermében, ahonnan azután rúgták ki, hogy panaszt tett egy férfi kollégája ellen. A kereset szerint a cég menedzsmentje tudott a történtekről, de nem tette meg a kellő lépéseket.

A McDonald's éttermeinek 95 százaléka franchise, csupán az összes étterem 5 százalékát birtokolja maga a cég. (Via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!