Csoportos pert kezdeményeztek a McDonald's ellen Floridában a szexuális zaklatások miatt

2020 április 13., hétfő 19:12

Csoportosan nyújtottak be keresetet pénteken Chicagóban a McDonald's ellen a cég saját tulajdonú floridai éttermeinek dolgozói. Keresetük szerint ezekben az éttermekben állandó szexuális zaklatásnak voltak kitéve a nők, akiket vádjaik szerint fogdostak, fizikailag bántalmaztak, és rendszeresen verbálisan is zaklattak.

A McDonald's közleményben reagált, a cég állítása szerint a vádakat azonnal kivizsgálták, amint értesültek róla, és minden további új gyanúsítást is ki fognak vizsgálni.

A több mint száz floridai McDonald'sban dolgozók nevében keresetet benyújtó Jamelia Fairley és Ashley Reddick összességében félmilliárd dollár kártérítést, ezen felül további büntetőkártérítést követel az áldozatoknak. Vádjaik szerint a McDonald's nem gondoskodott szexuális zaklatás elleni képzésekről, és az is előfordult, hogy a zaklatókat szimplán csak egy másik étterembe helyezték át, ahol azok folytathatták a nők zaklatását.

Reddick 2015-18 között dolgozott a McDonald's egyik sanfordi éttermében, ahonnan azután rúgták ki, hogy panaszt tett egy férfi kollégája ellen. A kereset szerint a cég menedzsmentje tudott a történtekről, de nem tette meg a kellő lépéseket.

A McDonald's éttermeinek 95 százaléka franchise, csupán az összes étterem 5 százalékát birtokolja maga a cég. (Via Reuters)