A szokásosnál is nagyobb balhéba torkollott Trump koronavírus-sajtótájékoztatója

külföld
2020 április 14., 09:08

Donald Trump olyan koronavírus-sajtótájékoztatót tartott hétfőn, hogy veterán Fehér Ház-tudósítók is azon hüledeznek azóta, hogy még sosem láttak ilyet. 

Persze messze nem ez az első balhéba fulladt Trump-szereplés a média előtt, de a különösen drámai amerikai koronavírus-helyzet árnyékában ez a szokásosnál is nagyobbat szólt.

link Forrás

A hétvégén hosszú cikk jelent meg a New York Timesban arról, miért késlekedett az amerikai vezetés az érdemi intézkedésekkel. Az óriási nyilvánosságot kapott cikk a hírek szerint különösen feldühítette az elnököt, aki a hétfői sajtótájékoztatóra videós prezentációval készült. Ez a kampányanyagra emlékeztető videó pedig azt volt hivatott bemutatni, hogy az elnök mindent jól csinált, gyorsan és megfelelően reagált.

link Forrás

Az MSNBC csatorna ezután például megszakította a közvetítést, mondván, hogy ez nem a koronavírus-helyzetről szól, és szerintük a Fehér Ház egy ilyen szituációban is arra használja a drága időt, hogy az elnök megítélését javító videókat készítsen.

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Trump ezután különösen heves vitába kezdett Paula Reiddel, a CBS csatorna tudósítójával, aki arról kérdezte, hogy rendben, de mit kezdett az elnök az idővel, amit a gyors reakcióval nyert.

link Forrás

„Mit kezdett az idővel? Nyert időt, de nem használta arra, hogy felkészítse a kórházakat, hogy felpörgesse a tesztelést, most pedig húszmillió ember lett munkanélküli, és több tízezer amerikai halt meg” - mondta Reid.

„Maga gyalázatos, és gyalázat, amiket mond”, válaszolta az elnök, az ismételt kérdésre pedig, hogy mit csinált a Trump-adminisztráció februárban, miután lekorlátozták a Kínából érkező járatokat, az elnök azt mondta: 

„Sok dolgot!”

„Mit?”

„Sok dolgot! Adunk majd egy listát arról, hogy mit csináltunk, egy részét pedig bemutattam, sok dolgot csináltunk!”, mondta Trump. „Nézze, maga is tudja, hogy maga fake. Az egész csatornája tudja, az egész tudósításuk fake volt. De az emberek okosak, ezért sokkal kisebb a nézettségük, mint valaha. Jól csináltuk, tényleg jól csináltuk, csak az a baj, hogy a sajtó nem számol be erről, ahogy kellene.”

A Fox News-on nagy tetszést aratott a produkció:

link Forrás