A szokásosnál is nagyobb balhéba torkollott Trump koronavírus-sajtótájékoztatója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Donald Trump olyan koronavírus-sajtótájékoztatót tartott hétfőn, hogy veterán Fehér Ház-tudósítók is azon hüledeznek azóta, hogy még sosem láttak ilyet. 

Persze messze nem ez az első balhéba fulladt Trump-szereplés a média előtt, de a különösen drámai amerikai koronavírus-helyzet árnyékában ez a szokásosnál is nagyobbat szólt.

A hétvégén hosszú cikk jelent meg a New York Timesban arról, miért késlekedett az amerikai vezetés az érdemi intézkedésekkel. Az óriási nyilvánosságot kapott cikk a hírek szerint különösen feldühítette az elnököt, aki a hétfői sajtótájékoztatóra videós prezentációval készült. Ez a kampányanyagra emlékeztető videó pedig azt volt hivatott bemutatni, hogy az elnök mindent jól csinált, gyorsan és megfelelően reagált.

Az MSNBC csatorna ezután például megszakította a közvetítést, mondván, hogy ez nem a koronavírus-helyzetről szól, és szerintük a Fehér Ház egy ilyen szituációban is arra használja a drága időt, hogy az elnök megítélését javító videókat készítsen.

Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Trump ezután különösen heves vitába kezdett Paula Reiddel, a CBS csatorna tudósítójával, aki arról kérdezte, hogy rendben, de mit kezdett az elnök az idővel, amit a gyors reakcióval nyert.

„Mit kezdett az idővel? Nyert időt, de nem használta arra, hogy felkészítse a kórházakat, hogy felpörgesse a tesztelést, most pedig húszmillió ember lett munkanélküli, és több tízezer amerikai halt meg” - mondta Reid.

„Maga gyalázatos, és gyalázat, amiket mond”, válaszolta az elnök, az ismételt kérdésre pedig, hogy mit csinált a Trump-adminisztráció februárban, miután lekorlátozták a Kínából érkező járatokat, az elnök azt mondta: 

„Sok dolgot!”

„Mit?”

„Sok dolgot! Adunk majd egy listát arról, hogy mit csináltunk, egy részét pedig bemutattam, sok dolgot csináltunk!”, mondta Trump. „Nézze, maga is tudja, hogy maga fake. Az egész csatornája tudja, az egész tudósításuk fake volt. De az emberek okosak, ezért sokkal kisebb a nézettségük, mint valaha. Jól csináltuk, tényleg jól csináltuk, csak az a baj, hogy a sajtó nem számol be erről, ahogy kellene.”

A Fox News-on nagy tetszést aratott a produkció:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó