Szijjártó: Számos ország kért segítséget, néhánynak adtunk is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Számos ország kért tőlünk segítséget, néhánynak adtunk is. Segítséget nyújtottunk maszkok, védőruhák tekintetében Szerbiának, Észak-Macedóniának, Szlovéniának, és Horvátországnak," ismertette a külügyminiszter kedden az Országgyűlésben. Szijjártó Péter napirend előtti felszólalásában a döntést a felelős szomszédságpolitikával indokolta, szerinte 

"minél jobban állják a küzdelmet a szomszédaink, mi is annál jobb helyzetbe tudunk kerülni."

Hozzátette: Magyarország segített Olaszországnak is, 100 ezer maszkot és 5 ezer védőruhát küldtek a római kormány kérésére. 

Minden határon túli magyar közösség segítséget kért a kormánytól, folytatta a miniszter. Szijjártó szerint Kárpátalja kivitelével mindenhová meg is érkeztek a szállítmányok a múlt hét végéig. 

"Végezetül: a tőlünk segítséget kérő országok listájánál jóval rövidebb, de van egy olyan lista is amelyeken azok az országok szerepelnek, amik nekünk segítséget nyújtottak,"

mondta. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!