Aján Tamás: Kész vagyok csendben visszavonulni, egyúttal négy kérésem van

Először reagált a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség doppingcsalással és sikkasztással vádolt felfüggesztett elnöke a kizárására tett javaslatról. Aján Tamást azért távolíttatná el Ursula Papandrea ügyvivő elnök, mert felfüggesztése ellenére jogosulatlan tevékenységet folytatott, és őt is megfenyegette. 

"Ursula egymillió eurót szán arra, hogy Richard McLaren és csapata megvizsgálja a szövetség és ellenem az ARD dokumentumfilmjében megfogalmazott vádakat. Nagyon beindultak, egy alkalommal bejelentés nélkül, reggel fél kilenckor hét-nyolc emberük jelent meg a budapesti irodában, és rögtön az IWF szerveréhez siettek: lefoglalták, szétszedték,"

mondta a fenyegetés vádjáról Aján a Nemzeti Sportnak. Elmesélése szerint ezután "Ursulát felhívtam, hogy ez így nem jó, és valóban feljebb emeltem a hangom."

"Nem vagyok bűnöző, ilyet még nem éltem át, csak arra gondoltam, hogy micsoda dolog ez…  (...) Egyébként mindent megcsináltak és lemásoltak McLaren emberei, amit akartak. Én meg később írásban kértem bocsánatot Ursulától a felemelt hangért,"

mondta. Az amerikai ügyvivő elnökről Aján elmondta, hogy "a januári elnökségin, amikor felajánlottam, hogy hátralépek a független vizsgálat idejére, én is őt tartottam a megfelelő embernek az ügyvivői szerepre, gondoltam, egy nő finomabb módszerekkel dolgozik. De mint kiderült, gyorsan és mindent maga alá akar söpörni." Arra, hogy kizárják az elnökségből, úgy reagált, hogy

"kész vagyok csendben visszavonulni, egyúttal négy kérésem van. Ezekről tárgyalunk most, de érthető, ha most nem beszélek róluk."

Állítása szerint nem akar "semmiféle pereskedést és harcot," a súlyemelésért és a sportág tisztaságáért dolgozott, "más kérdés, hogy egyes országok ebben akadályt jelentettek."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó