Az ügyvivő kizáratná Aján Tamást a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kizáratná a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségből Aján Tamás elnököt az ügyvivő elnök, közölte az ARD. Az amerikai Ursula Papandrea azt állítja, hogy Aján a felfüggesztése ellenére jogosulatlan tevékenységet folytatott, és őt is megfenyegette. Papandrea az IWF vezetőitől azt kérte, hogy még a legközelebbi kongresszusig történjen meg a kizárás. 

Szervezett doppingcsalás zajlott az IWF vezetőjének tudtával, az ARD év elején bemutatott dokumentumfilmje szerint. Ebben beszámoltak két olyan számláról is, amiket csak Aján Tamás kezelhetett, és nem szerepeltek a szövetség mérlegében, beszámolóiban. Az ARD szerint ezekről 5,5 millió dollárral nem tud elszámolni Aján. A filmet követően Aján maga kérte tevékenységének három hónapos felfüggesztését annak érdekében, hogy vizsgálat derítse fel a vádak valóságtartalmát. Nem sokkal később, március 3-án lemondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban betöltött tiszteletbeli tagságáról.

A Richard McLaren vezetésével zajló vizsgálat még tart, március 27-én június 19-i határidővel meghosszabbították a nyomozást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó