Bedrogozva vigyázott az öthónapos gyerekére

Példamutató, emberséges helytállásukért kitüntetést és jutalmat adott a budapesti rendőrfőkapitány annak a két rendőrnek, akiket vasárnap riasztották egy gyerekeire vigyázó bekábítószerezett férfihez. Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmester és Abai László őrmester miután megérkezett az Akácfa utcai társasházhoz,

azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír.

A férfi miután meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, és kinyitotta a lakás ajtaját, írja a Police.hu. A lakásban azzal szembesültek, hogy 

a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. A időközben kiérkező erősítésnek pedig sikerült ezután megbilincselni. 

A két rendőr ellátta a csecsemőt, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték. 

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.