Hajnalban megdőlt a napi országos hidegrekord

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megdőlt az országos hidegrekord szerdára virradóra – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy markáns hidegfront mögött keddre kb. 15 fokkal hidegebb levegő érkezett az ország fölé, ennek következtében és a kevés felhő miatt erős volt az éjszakai lehűlés. Április 15-én az országban a legalacsonyabb hőmérsékletet hajnalban a Nógrád megyei Zabaron mérték, ahol mínusz 8,9 fokig csökkent a hőmérséklet, az eddigi, 2001-es országos rekord is Zabarhoz kapcsolódik, akkor mínusz 7,9 fok volt a településen.

Az előrejelzés szerint a következő napokban melegszik a levegő, újra 20-25 fok körül alakulnak a maximumok, csak a jövő hét elején várható ismét lehűlés. (OMSZ via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér