Hiába a tiltás, az egész család összegyűlt az egykori olasz maffiafőnök testvérének temetésén

külföld
2020 április 15., 02:25

Nyomoznak az olasz hatóságok, mert a kijárási tilalom ellenére több tucatnyian vettek részt a 70 éves korában meghalt Rosario Sparacio temetésén Messinában. Az elhunyt férfi öccsét, Luigi Sparaciót a szicíliai maffia egyik legfontosabb vezetőjeként tartották számon a 90-es években

„Hogyan lehetséges, hogy miközben Olaszországban nem tartanak temetéseket és esküvőket, Messinában emberek tucatjai kísérik egy maffiafőnök testvérének koporsóját?” - tette el a kérdést Claudio Fava, a szicíliai maffiaellenes bizottság elnöke.

A család visszaszólt az őket kritizáló sajtónak és politikusoknak. „Hagyjanak magunkra a fájdalmunkkal, nem vettünk el senkitől semmit. Jó emberek vagyunk. Ha tényleg azok a maffiafőnökök lennénk, aminek mondanak minket, nem mernének így ránk támadni” - idézi egy rokon Facebook-posztjtát a Guardian.

Luigi Sparacio annak idején közeli viszonyban Nitto Santapaolával, a szicíliai maffia híres vezetőjével. Sparacio feladata volt kapcsolatot ápolni a calabriai 'Ndrangheta bűnszövetkezettel is, majd 1994-ben úgy döntött, inkább együttműködik a hatóságokkal.