Májusban nyithatnak a német iskolák, a nyáron nem lesznek tömegrendezvények

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A jövő héttől kezdve folyamatosan lazítják a koronavírus-járvány lassítására bevezetett korlátozásokat Németországban, állapodott meg a szövetségi kormány a tartományi kormányokkal szerdán. Angela Merkel az egyeztetések után kiemelte: 

"a korlátozásokat rendkívüli óvatossággal kell lazítani, mert igen törékeny a járványügyi helyzet, és a veszély nem enyhül a védőoltás kifejlesztéséig."

A megállapodás szerint

  • április 20-án megnyithatnak a 800 négyzetméternél kisebb kiskereskedelmi üzletek, ha üzemeltetőik biztosítják, hogy nem alakul ki torlódás a boltban, és sor a bejáratoknál.
  • Megnyithatnak az autókereskedések, kerékpár-szaküzletek és a könyvesboltok.
  • Az iskolák legkorábban május 4-től működhetnek ismét, de egyelőre csak a végző évfolyamokban folytathatják a tanítást,
  • tömegrendezvényt pedig legalább augusztus 31-ig nem lehet tartani.

Ugyanekkor érvényben marad a társadalmi távolságtartás alapszabálya, hogy mindenki legfeljebb egy további emberrel tartózkodhat együtt a lakásán kívül, vagy azokkal, akikkel közös háztartásban él, és a többiektől legalább másfél méter távolságot kell tartani. (MTI/Euronews)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!