Szijjártó: A magyar és a kirgiz egészségügyi vezetés között közvetlen kapcsolat jön létre a járványkezelés miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Délelőtt hosszasan tárgyaltunk telefonon Csingiz Aidarbekov barátommal, Kirgizisztán külügyminiszterével," posztolta Facebook-oldalára a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy Csingiz Aidarbekovval megállapodtak arról, hogy

  • a kirgiz elnök április végi budapesti látogatását az év második felére halasztják.
  • Felállítanak egy ötven millió eurós magyar-kirgiz befektetési alapot, amiből magyar vállalatok közép-ázsiai térségben történő beruházásait segítik.
  • A két ország egészségügyi minisztériuma közt közvetlen kapcsolatot létesítenek a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztásához. 

"A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően,"

írta Szijjártó. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!