Egy terhes ápoló belehalt a koronavírusba, de a baba túlélte

Angliában egy 28 éves terhes ápoló halt be a COVID-19-be, de a gyerek életét sikerült az orvosoknak megmenteni.

Mary Agyeiwaa Agyapong egy lutoni kórházban dolgozott ápolóként öt éve, amikor április 5-én megbetegedett, két nappal később pedig annyit romlott az állapota, hogy kórházba kellett szállítani. Az orvosok eleinte úgy látták, hogy javul a fiatal nő állapota, de aztán váratlanul rosszabbra fordult, ezért egy sürgősségi császármetszés mellett döntöttek. A baba jól van, de az anya sajnos életét vesztette.

Azt még nem lehet tudni, hogy az újszülött is megfertőződött-e a vírussal. (Channel 4 News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.