Online premierrel érkezik Hajdu Szabolcs új filmje

KULTÚRA
2020 április 16., 09:48

Április 23-án mutatják be Hajdu Szabocs, az Ernelláék Farkaséknál és a Délibáb rendezője legújabb filmjét, a Békeidőt. Rendhagyó módon nem moziban, hanem a Vimeo online videós platformon - közölték a bemutató szervezői az MTI-vel csütörtökön.

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyok segítségével járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését a képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, több fő történetszálat ötvöz, amelyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus, egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai, egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története elevenedik meg - írják.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya látható.

A film egy speciális oktatási projektben valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében, a romániai premier a magyarországival egy időben lesz.