Kásler nem adta ki az engedélyt, ezért nem fogad koronavírusos betegeket Csányi Sándor magánkórháza

Egészségügy
2020 április 17., 04:17

Március közepe óta nem adja ki azt a határozatot Kásler Miklós, ami engelyezné, hogy a Budai Egészségközpont Királyhágó utcai, 120 ágyas kórháza koronavírusos betegeket fogadhasson, írja a 24.hu. Az intézmény, ami Csányi Sándor OTP-elnök és az kórházigazgató Varga Péter Pál érdekeltségi körébe tartozik, még március 15-én ajánlotta fel teljes fekvőbeteg-kapacitását Pintér Sándor belügyminiszternek. Ezt követően az ÁNTSZ kiadta a szükséges hatósági engedélyeket, majd megkötötték a járványkórházi működésre szóló finanszírozási szerződést is, de az ágyak azóta is üresen állnak.

"A működés megkezdéséhez az Emmi miniszterének elrendelő határozata kell. Ezt a mai napig nem kaptuk kézhez. Április 2-án a miniszterhez címzett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a kórház bevonása az aktuális szükségleteknek megfelelően fog megtörténni, „napokon belül”. Azóta „stand by” helyzetben van a kórház, ami a járványellátást illeti,"

mondta Varga Péter Pál a 24.hu-nak. A lap kereste az EMMI-t, hogy miért késlekedik a miniszter, de választ egyelőre nem kapott.