Koronavírus vitte el a legendás jamaicai bobcsapat egyik tagját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Március végén belehalt koronavírus-fertőzésébe Sam Clayton Jr., a jamaikai bobjátékos, aki a Jég veled/Cool Runnings című filmet inspirálta - írja a Newsweek. Clayton mindössze 58 éves volt.

A jamaicai sportoló tagja volt annak a legendás bobválogatottnak, amelyik kijutott az 1988-as Calgaryban, Kanadában rendezett téli olimpiára. Ez korábban trópusi országnak még sohasem sikerült.

Igaz, szereplésük nem volt valami fényes: hivatalos eredményt nem tudtak felmutatni, mert a döntő futamban elveszítették az irányításukat a szán felett, és felborultak.

A most elhunyt Clayton ugyan nem vett részt az utolsó futamban, de az egyik volt csapattársa, Devon Harris azt mondta róla, nagy hatással volt a csapatra. 

A sportkarrierje után producerként és hangmérnökként a zeneiparban dolgozó Claytont felesége, három fia és három unokája gyászolja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér