A sokáig mintaállamnak tekintett Szingapúrban meredeken emelkedni kezdett a megbetegedések száma

Szombaton jelentették az 5,6 milliós Szingapúrban a legnagyobb napi új esetszámot a koronavírus okozta világjárvány kitörése óta: 942 megbetegedést regisztráltak, összesen 5992-en fertőződtek meg a városállamban a járvány kezdete óta.

Az esetek túlnyomó része vendégmunkásoknál jelentkezett, 893 a 942-ből. Jelenleg az összes fertőzött 70 százaléka munkásszállón élő vendégmunkás. A helyzet kezelését tovább nehezíti, hogy az új megbetegedések egyötöde kapcsolat nélküli, azaz egyelőre nem látják át, honnan érkezett a fertőzés jelentős része, így ezért nehéz feltérképezni a gócpontokat.

Sokáig úgy tűnt, Szingapúr Japán és Hongkong mellett idejekorán meg tudja fogni a vírus terjedését. Szingapúrban egyébként nem vezettek be olyan radikális korlátozásokat, mint Hongkongban.

(StraitsTime/AFP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.