Dél-Koreában szinte megállt a koronavírus terjedése

Tbg
Egészségügy
2020 április 19., 03:12

Dél-Koreában szinte megállt az új típusú koronavírus terjedése, miután a járvány tetőzése óta első alkalommal mérséklődött egyszámjegyűre az új fertőzöttek száma.

Vasárnapra nyolccal, 10 661-re emelkedett az összes regisztrált fertőzött száma. Két hónappal ezelőtt volt legutóbb ilyen alacsony új esetszám. Egy nappal korábban még tízzel több embernél diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. A vasárnapi nyolc új fertőzöttből ráadásul öt külföldről érkezett Dél-Koreába. Az új koronavírus terjedése február utolsó napján tetőzött az országban, amikor is 909 új esetet regisztráltak.

A fertőzés terjedésének lassulása ellenére az egészségügyi hatóságok éberen figyelik a fejleményeket, különös tekintettel a külföldről behurcolt esetekre, valamint arra, hogy újra megfertőződhetnek-e azok, akik egyszer már elkapták a vírust.

Az új típusú koronavírus halálos áldozatainak száma vasárnapra kettővel, 234-re emelkedett. Vasárnapig összesen 8042 ember került ki a karanténból és épült fel teljesen a betegségből Dél-Koreában. (MTI/AFP)