Megbetegedett egy XV. kerületi nyugdíjasház gondozója

"Sajnos a Gondozó Házunk egyik munkatársánál a COVID-19 teszt eredménye tegnap (2020. április 18.) pozitív lett. Ezért az Erdőkerülő úti Nyugdíjasház teljes területére, előreláthatólag 2020. április 19. napjától - 2020. május 2. napjáig kijárási és látogatási tilalmat rendelek el" - írta a Facebookon Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere.

A polgármester azt írja, azonnal megkezdik az otthon munkatársainak - ez Németh posztja szerint két főt jelent - és lakóinak a szűrését. (Facebook)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.