Az osztrák kormány tagjai felajánlották egy havi fizetésüket a járvány elleni védekezéshez

külföld
2020 április 20., 16:20
Sebastian Kurz osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke
photo_camera Sebastian Kurz osztrák kancellár, az Osztrák Néppárt elnöke Fotó: ROLAND SCHLAGER/AFP

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy kormánya összes tagja felajánlja egy havi jövedelmét a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében. 

A felajánlásokat olyan szervezetekhez juttatják el, amelyek részt vesznek a válság menedzselésében. 

A néppárti Kurz és helyettese, a zöldpárti Werner Kogler azt nyilatkozták, hogy szolidaritásukat szeretnék kifejezni ezáltal azokkal, akik aktívan kiveszik a részüket a védekezésből, és a betegek ápolásából. A részletekről a következő napokban döntenek, és tájékoztatják a közvéleményt.  

„Emberek milliói kénytelenek nélkülözni most, vagy kerültek nehéz pénzügyi helyzetbe. A szövetségi kormány mindent megtesz, hogy segítse őket. Ugyanakkor személyesen is szeretnénk kifejezni összetartozásunkat ezekben a nehéz időkben”

 - mondta Kurz a bejelentés után.  

Kogler ehhez annyit tett még hozzá, hogy a kormány összes tagja, beleértve a belügy- és külügyminisztert, megtették ezt a felajánlást, és olyan szervezeteket támogatnak majd, amelyek valóban a frontvonalban küzdenek a járvány ellen.

Míg a környező országokban több helyen is csökkentették a fizetéseket a járvány miatt, Magyarországon április eleje óta minden képviselő juttatását emelték. Az MSZP és a Párbeszéd azóta bejelentették, hogy a most kapott plusz juttatásokat a járvány elleni védekezést segítő szervezeteknek adománozzák.  (Die Presse)