Egy 73 éves férfi felcsapott ugrókötelező influencernek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 73 éves angliai férfi, Rajinder Singh ugrókötelező videóival próbálja fitten és otthon tartani az angol lakosságot. Minden nap videót posztol arról, ahogy futás helyett az otthoni kertjében ugrókötelezik azt remélve, hogy ezzel másokat is inspirál, az egészre pedig még egy adománygyűtjést is szerveztek. 

Singh a koronavírus kitörtése előtt minden szombaton öt kilométert futott egy parkban, de mivel most nem hagyhatja el a lakását, más edzésforma után nézett: ugrókötelezni kezdett. Az edzéseiről rövid videókat is készít.

„Nem vagyok szakértő, de ha valaki csak öt percet ugrókötelezik, az olyan, minhta három kilométert futna. Csak ugrókötelezz a házában vagy a kertedben, edzőre sincs szükséged, csak egy kötélre" - motiválja a férfi a követőit. 

A férfi egyébként nem csak ugrókötelezik, hogy fitten tartsa magát, nehéz vizeskannákat is emelget. Mindennek pedig a fitten tartáson túl az is a célja, hogy otthonmaradásra ösztönözze az embereket.

„Most nem mehetünk oda futni, ahova szoktunk. Találkozni sem találkozhatunk egymással, ezért otthon, a házunkban kell csinálnunk és betartanunk a törvényt. Segítsen másoknak és segítsen magának azzal, hogy nem terjeszti ezt a vírust!” - mondja Singh.

Singh a lánya segítségével még egy online adománygyűjtési akciót is felépített, hogy a befolyó összeggel az egészségügyi dolgozókat támogassa. (CNN)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót