Kilenc koronavírus-beteget szállítottak kórházba a Madridi úti hajléktalanszállóról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A hvg.hu ír arról hétfő este, hogy kilenc embert kórházba szállítottak a Magyar Vöröskereszt fenntartásában álló egyik hajléktalanotthonból. További tizennégy lakónál állapította meg a gyorsteszt a fertőzést. 

A fertőzötteket az épület egy külön szárnyában elkülönítették, az intézményt pedig  a Nemzeti Népegészségügyi Központ két hétre lezárta. Tesztelték az intézmény húsz dolgozóját, de ők mind negatív eredményt mutattak. 120 ember tartózkodik jelenleg a szállón. A bennmaradók ellátását öt vöröskereszt-munkatárs önként vállalta a karantén idejére. 

A fertőzötteket a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos protokolljának megfelelően újra tesztelik.

„Az élelmezés és egyéb ellátás költségeit a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet forrásaiból, uniós pályázatból kapott támogatásból, illetve a Fővárosi Önkormányzat étkeztetési programjából fedezik a kommunikációs osztály tájékoztatása szerint” - írja a hvg.hu cikke. 

Az operatív törzs pénteki tájékoztatótján az hangzott el, hogy egy hajléktalan fertőzöttről van a hatóságoknak tudomása, viszont a lap szerint napok óta több fertőzésről tudni városszerte, és több intézmény érintettségéről beszélt egy hétfői interjúban Karácsony Gergely is. 

A fővárosi önkormányzat a főpolgármester szerint néhány napja megkezdte a szállók és nappali melegedők lakóinak, és az ellátásban dolgozók tesztelését, és a következő hetekben az intézményekben lakók és dolgozók teljes körű tesztelésére is sor kerül. Az önkormányzat március végén zárlatot és intézmény-elhagyási tilalmat hirdetett ki a fővárosi hajléktalanszállókon. (hvg.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér