Kiszáll a Youtube-ból a legnézettebb magyar csatorna

FILM
2020 április 20., 08:39

A legtöbb követőt számláló magyar Youtube-csatorna, a KerekMese létrehozói úgy döntöttek, hogy megpróbálnak saját lábra állni, ezért a jövő hétvégén letörlik az összes videójukat a platformról, írja a G7.

A Kerekmese pár perces, általában zenés rövid meséket gyárt, és videóik össznézettsége 950 millió körül van. Rögtön utánuk a második legnagyobb csatornának, a Magneotonnak körülbelül 595 millió megtekintése van, míg Dancsó Péter csatornájának, a Videómániának 355 millió.

A Kerekmese legjobban ismert videója a Számoló dal, aminek eddig 35 millió megtekintése volt.

link Forrás

A Kerekmesét Tavaszi László informatikus és felesége, Vass Mónika illusztrátor alapította még 2012-ben. 

„Régi tervünk volt, hogy próbáljuk függetleníteni magunkat minden platformtól. Bár nehezebb út lesz, bízunk benne, hogy a KerekMese van olyan ismert és olyan minőségű, hogy meg fog állni saját lábán” – mondta Tavaszi.

A váltásban az is közrejátszik, hogy január 1-től szigorodtak a szabályok a gyerektartalmakra nézve a Youtube-on, például nem lehet lájkolni és kommentelni sem a videókat.  Az év elején már próbálkoztak azzal, hogy az egymilliós nézettségű videóikból áttereljék a nézőket a saját oldalukra, ahol a jövőben a videóik 99 százaléka lesz elérhető.

A videók továbbra is ingyenesek lesznek.