Koronavírus: Tíz újabb halott Magyarországon

Az elmúlt 24 órában tíz újabb beteg halt meg Magyarországon a koronavírus miatt, írja a kormányzati tájékozató oldal. Mindannyian idős, krónikus betegek voltak, az elhunytak száma így 199-re nőtt, a halálozási ráta pedig átlépte a tíz százalékot.

Regisztráltak 68 új fertőzöttet is, az összesített, hivatalos fertőzésszám 1984. Hétfő reggeli adatok szerint újabb tizenhét ember hagyta el gyógyultan a kórházat (összesen eddig 267-en). 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. 

Egyetlen, április 15-i csökkenést leszámítva folyamatosan nő az aktív esetek száma is (amit akkor kapunk meg, ha az összes fertőzöttből kivonjuk a gyógyultak és elhunytak számát). Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér