A Netflix mégsem mutatja be a gyilkosság miatt elítélt dán feltalálóról készített dokumentumfilmet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Netflix mégsem mutatja be a gyilkosság miatt elítélt dán feltalálóról, Peter Madsenről készített Into the Deep című dokumentumfilmet – közölte az STV svéd televízió.

Madsen 2017 augusztusában az általa épített tengeralattjárón megkínozta és megölte Kim Wall svéd újságírót, ezért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Emma Sullivan ausztrál rendező a bűntény elkövetése előtt és után készítette filmjét Madsenről és az asszisztenséről, eredetileg a feltaláló rakétaépítési terveit akarta dokumentálni. A film premierjét januárban tartották a Sundance filmfesztiválon.

Az STV felidézi, hogy a filmben nyilatkozó több szereplő arra kérte a készítőket, vágják ki a nyilatkozatát, vagy tegyék felismerhetetlenné a dokumentumfilmben. De Sullivan az Ekko filmes magazinnak adott februári interjújában azt mondta, „minden szereplő önként vett részt a felvételeken, és több éven át adtak interjúkat”.

A Netflix eredetileg idén mutatta volna be a dokumentumfilmet, de a svéd tévének megerősítette, hogy nem fogja bemutatni a filmet. A döntés okát nem közölték.

Madsen sajátkészítésű, 18 méter hosszú tengeralattjárója, amint épp kiemelik a Koge-öböl vizébőlFotó: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017/AFP

A 47 éves Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wallt, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér