Börtönből szabadulva a koronavírus tüneteit észlelte magán, majd amikor kórházba vitték, dühöngeni kezdett

bűnügy
2020 április 22., 12:46

A szoljon.hu ír arról, hogy a Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy nagykörűi férfi letartóztatását.

Az indítvány szerint a középkorú férfi április 19-én szabadult egy korábbi, pénzbüntetést átváltoztató szabadságvesztéséből. Otthonába érve, értesítette a mentőszolgálatot, hogy a koronavírus tüneteit észleli magán, ezért aznap beszállították Szolnokra, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID19-részlegére.

A férfi a kórházban agresszívan viselkedett, szidta az egészségügyet és trágár szavakkal illette a kórház dolgozóit. Mint írják, a vizsgálatok egy részének elvégzése után úgy döntött, hogy nem marad tovább, a zárójelentés hiányában viszont a biztonsági őr nem akarta kiengedni az épületből. Ekkor ismét agresszíven lépett fel, mire egy beteghordó figyelmeztette. A férfi ezután beteghordó felé lépett és megpróbálta őt ököllel megütni, akinek sikerült az ütés elől kitérni, majd lefogta a támadót. 

A gyanúsítottat a Szolnoki Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és vette őrizetbe. 

Az a KESMA-birodalomba tartozó lap beszámolójából nem derül ki, hogy végül az elvégzett vizsgálatok igazolták-e a koronavírust a férfinél.