Egy helyen a bezárt múzeumok összes virtuális sétája

múzeum
2020 április 22., 15:24

Mióta bezártak a világ múzeumai, a hazai intézmények is sorra rukkolnak elő mindenféle virtuális sétával, online kiállításokkal és programokkal.

Ezeket gyűjti össze egy helyre a Mozaik Múzeumtúra (ami békeidőben egy nem is nagyon aktív, nem is nagyon sikeres program feltűnően sok közpénzből, de ez épp mellékes).

Az új oldalon a közleményük szerint „már most közel 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.” Az amúgy kissé ügyetlen kivitelű oldal attól lesz több linkgyűjteménynél, hogy különböző, hasznos keresési szempontok szerint lehet szűrni az ajánlatokat. Ki lehet választani például, hogy milyen típusú és milyen korosztálynak akarunk programot, vagy hogy milyen tanórához keresünk anyagot.

Jó válogatást!

Aki a világ legjobb múzeumainak nézegetésével akarja fájdítani a szívét, annak kezdésnek itt a Google gyűjteménye.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.