Se csók, se kézfogás: tovább forgatnak egy ausztrál szappanoperát

külföld
2020 április 22., 06:34

Betartják a távolságtartási szabályokat, nem lesz se csók, se kézfogás, de tovább forgatják az évtizedek óta futó Neighbours, vagyis Szomszédok című ausztrál szappanoperát. „Több száz embert alkalmazunk, akik dolgozni akarnak, és úgy érzik, képesek is rá. Fontos, hogy ne álljon le egy olyan műsor, ami milliókat ér el az Egyesült Királyságban, és jelentős közönsége van Ausztráliában” - mondta a produkciós cég vezetője.

Mivel a járvány kitörése óta sehol sem vállaltak hasonlót, most kell kitalálni, hogyan lehet biztonságosan megoldani egy forgatást.

photo_camera Ez nem az a Szomszédok

Először is, három produkciós csapatot hoztak létre, a stúdiót részekre osztották, benne egy műveleti központtal, és mindössze három színésznek engedélyezték az átjárást. Azt ígérik, sehol sem lesznek száznál többen egy nap, figyelni fognak a másfél méteres távolságra és arra is, hogy mindenkinek jusson négy négyzetméternyi hely. 

Jelen lesz egy ápoló, mindenkinek külön cateringet biztosítanak, a férfiakon nem lesz smink, és elhagyják az intim jeleneteket is. Az a céljuk, hogy ha valaki megbetegszik, akkor se kelljen az egész forgatást leállítani, elég legyen az érintett csapatot hazaküldeni. 

A sorozat forgatását két héttel húsvét előtt állították le, és június közepéig van készen elegendő epizód. (ABC)