Koronavírus-számok Magyarországon 01.25.
Elhunytak + 56 Σ 12 024
Kórházban + 21 Σ 3 814
Fertőzöttek + 844 Σ 360 418
Tesztek + 10 064 Σ 3 062 132

12-en meghaltak, újabb 70 embernél azonosították a vírust

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

  • Újabb 70 magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 2168 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 
  • Újabb 12 idős krónikus beteg halt meg a fertőzésben. Ezzel 225 főre emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 
  • 825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen. 

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28-an meghaltak.

A korábbi napok számaihoz képest a tesztek száma is megugrott:

A kormány tájékoztatási oldalán megjegyezték, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.