A Google hirdetőinek a jövőben igazolniuk kell a kilétüket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!


Csak a hirdetések feladóinak azonosítása után lehet ezentúl reklámot elhelyezni a Google összes felületén, így a kereső mellett a Google News-son és a Youtube-on is, de a reformot kezdetben csak Amerikában vezetik be.

A lépés egyik fontos következménye, hogy ezentúl ki tudják szűrni a járvány vámszedőit, vagyis a kamu kézfertőtlenítőt, rossz maszkot és hasonlókat árusítókat. De a változtatásról már a járvány kitörése előtt döntött a Google, így annak nem közvetlenül a koronavírus az oka. 

A hirdetőknek a jövőben kötelező lesz megadniuk a személyes adataikat vagy a cégük papírjait, vagy más módon igazolniuk, kik ők vagy milyen szervezet, cég nevében adnak fel hirdetést. Illetve azt is, hogy melyik országból adták fel azt. 

Az átlagos internetezőt ez annyiban érinti, hogy a jövőben a “Why this ad?” menüpont alatt meg lehet nézni, kicsoda és melyik országból adta fel a hirdetést.

A hirdetőknek bőven lesz idejük felkészülni a váltásra. Onnantól, hogy a cég értesíti őket az újításról, 30 napjuk lesz a felkészülésre. Ez kezdetben csak az amerikai ügyfelekre vonatkozik, világszinten ugyanis lépcsőzetesen, a következő években állnak át az azonosítós módszerre.

A Google 2018-ban ehhez igen hasonló rendszert vezetett be a politikai hirdetésknél.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér