Ahogy kinyitnak az iskolák Franciországban, sztrájkba kezdenek a tanárok

A tervek szerint május 11-étől fokozatosan újra kinyitnák az iskolákat, ahol még öt hétig zajlana az oktatás, a tanárok azonban nem értenek egyet a döntéssel, ezért május 11-től május 30-ig sztrájkot hirdettek - írja az Index a Local nyomán.

A tanárok szakszervezete közleményt adott ki, melyben azt írják, nem értik, hogyan folytatódhatna az oktatás, ha az üzletek és az éttermek zárva maradnak, és a rendezvények tartását is továbbra is tiltják. Szerintük nem tudnak megfelelően gondoskodni a gyerekek biztonságáról, és a munkájukhoz megfelelő védőfelszerelést sem kapnak. A tanárok szerint az iskolák a gazdaság újraindításához sem szükségesek. 

Azt szeretnék, hogy

  • az iskolák megnyitása előtt végezzenek vérvizsgálatot az iskolák minden alkalmazottján és diákján
  • fertőtlenítsék az oktatási intézményeket
  • biztosítsák a védőfelszerelést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér