Ahogy kinyitnak az iskolák Franciországban, sztrájkba kezdenek a tanárok

A tervek szerint május 11-étől fokozatosan újra kinyitnák az iskolákat, ahol még öt hétig zajlana az oktatás, a tanárok azonban nem értenek egyet a döntéssel, ezért május 11-től május 30-ig sztrájkot hirdettek - írja az Index a Local nyomán.

A tanárok szakszervezete közleményt adott ki, melyben azt írják, nem értik, hogyan folytatódhatna az oktatás, ha az üzletek és az éttermek zárva maradnak, és a rendezvények tartását is továbbra is tiltják. Szerintük nem tudnak megfelelően gondoskodni a gyerekek biztonságáról, és a munkájukhoz megfelelő védőfelszerelést sem kapnak. A tanárok szerint az iskolák a gazdaság újraindításához sem szükségesek. 

Azt szeretnék, hogy

  • az iskolák megnyitása előtt végezzenek vérvizsgálatot az iskolák minden alkalmazottján és diákján
  • fertőtlenítsék az oktatási intézményeket
  • biztosítsák a védőfelszerelést.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.