Fegyházbüntetést kér az ügyészség a Szigeten elfogott holland dílerekre

2020 április 23., csütörtök 9:17

Fegyházbüntetést kér az ügyészség a tavalyi Sziget Fesztiválra kisbusszal drogot szállító és azt szinte nyíltan árusító két holland fiatalra.

A Fővárosi Főügyészség csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a páros egyik tagja, egy 23 éves férfi Hollandiában nagykereskedelmi mennyiségű marihuánát és extasy tablettát szerzett be. Ezután rávette 22 éves ismerősét, hogy utazzon vele Magyarországra és segítsen értékesíteni a kábítószert Budapesten, a Sziget Fesztiválon.

A vádlottak a marihuánából kész cigarettákat sodortak, amelyeket műanyag fiolákba és tasakokba csomagoltak, ahogy a tablettákat is. 

Több ezer színes árlistát is nyomtattak, amelyen feltüntették a 23 éves férfi telefonszámát.

A két holland férfi tavaly augusztus 4-én érkezett a Szigetre. A drogot a 22 éves férfi sátrában és a központi értékmegőrzőben helyezték el. Megkezdték a kereskedést, de a fesztivál biztonsági szolgálata hamarosan felfigyelt a tevékenységükre, amit félbeszakított, és értesítette a rendőrséget.
A lefoglalt kábítószer a jelentős mennyiség alsó határát több mint ötvenszeresen haladta meg - hangsúlyozta a főügyészség. A két férfi ellen társtettesként, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség arra az esetre, ha a letartóztatásban lévő vádlottak beismerik bűnösségüket, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje az egyik férfit tíz, a másikat nyolc év fegyházra, 

és ugyanennyi időre utasítsa ki őket Magyarország területéről. A bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - jelezték.