Las Vegas polgármestere megnyitna minden kaszinót, hotelt és stadiont a városban

Carolyn Goodman, a független polgármester erről a CNN-en beszélt Anderson Cooper műsorában - írja a Guardian

„Azt akarom, hogy nyitva legyenek az éttermek. Azt akarom, hogy a kisebb üzletek nyissanak ki” - mondta a polgármester a szerdai interjúban, Cooper őszinte megdöbbenésére.  „Azért szeretném nagyon, hogy minden nyitva legyen, mert szerintem a vírusok velünk vannak már évek óta. Azt akarom, hogy az embereknek újra legyen munkájuk”.

Cooper meg is kérdezte tőle, hogy mit gondol, nem lenne-e még több halott, ha nem vezették volna be a korlátozásokat, mire Goodman azt felelte, ki tudja, mi lenne, hiszen nincs kontrollcsoport. Hozzátette, ő maga ajánlotta fel, hogy Las Vegas legyen a kontrollcsoport, de ajánlatát visszautasították.

Az interjú azonnal óriási felháborodást keltett, a helyi szakszervezeti vezetők nyilatkozatokat adtak ki, melyekben elhatárolódtak a polgármester szavaitól.  

Mostanában gyakran kerül terítékre Las Vegas városvezetése, legutóbb az keltett felháborodást, hogy hiába álltak üresen a város szállodái, egy szabadtéri parkolóban helyezték el a hajléktalanokat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó